Cégvilág

150 millió eurót kérnek Ronaldóért

A Real Madrid mintegy 150 millió euróért hajlandó megválni a Cristiano Ronaldótól. A spanyol AS értesülései a portugál játékos nem fogadta el a Real Madrid által kínált szerződéshosszabbítást, így a klub még kontraktusa lejárta előtt pénzt szerezne értékesítéséből. Cristiano Ronaldóért állítólag korábban már több klub is bejelentkezett. A Manchester City, a Paris Saint Germain és a Chelsea szerepelt a fizetőképes érdeklődők között, akkor még mintegy 120-125 millió euró körüli árat emlegettek.

A párizsi klubnál felmerült, hogy edzőjével együtt, a szintén horribilis összegbe kerülő José Mourinhóval együtt szerződtetnék. A játékosok értékének meghatározásában szakértőnek tekintett transfermarkt.de 100 millió euróra taksálja a portugál klasszis értékét. Ennél többet csak Messi ér, 120 millió eurót. Eddig a játékos eladások történetében egyébként ténylegesen Ronaldóért adták ki a legtöbb pénzt. A Real Madrid 2009-ben vette meg 94 millió euróért a Manchester Unitedtől.

Az angol klub menedzsere, Sir Alex Ferguson egyébként a napokban úgy nyilatkozott, hogy szívesen visszavárná Ronaldót, de tisztában van azzal, hogy jelenleg szinte megfizethetetlen a játékos. Ronaldo egyébként állítólag zárkózna el attól, hogy újra a Manchester United játékosa legyen, Fergussonnal pedig kiváló a mai napig a kapcsolata.  A Daily Mail értesülése szerint az angol klub hajlandó lenne a mintegy 150 milliós árat (122 millió fontot) kifizetni érte. Az ügyet pikánssá teszi, hogy a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében összekerült a Real Madrid és a Manchester United.

Ronaldo már a szezon elején többször is jelezte, hogy nem érzi jelenleg jól magát Madridban, ezért nem akarja 2015-ben lejáró szerződését meghosszabbítani. Állítólag ez mögött az áll, hogy érzése szerint nem becsülik meg eléggé a Realnál. Fizetését is kevesellte, mivel a világ egyik legjobb játékosaként csak mintegy a 10. legnagyobb jövedelemmel rendelkezik. A spanyol Marca szerint a listavezető Samuel Eto''o az Anzsi Mahacskalánál állítólag kétszer annyit keres nála évente. Jobban fizetik még nála Ibrahimovicot, Rooney-t, Yaya Tourét, Agüerót, Drogbát, Fernando Torrest, Darío Concát és Lionel Messit is. A kontraktusban egyébként a spanyol szokásoknak megfelelően irreálisan magas, 1 milliárd eurós kivásárlási árat rögzítettek.

A Real Madrid már hónapok óta meghosszabbítaná a 27 éves játékos szerződését. Újabb három évet ajánlottak állítólag 50 százalékos fizetésemeléssel. Így évi 10 helyett 15 millió eurót kereshetne a portugál játékos. A játékosok jövedelmét azonban jövő évtől jelentősen csökkenti majd az új spanyol adótörvény. 2013-tól ugyanis  a 300 ezer euró feletti jövedelmeket 24 százalék helyett 52 százalékkal adóztatják. Így hiába adnának Ronaldónak 50 százalékos béremelést, kevesebbet keresne, mint eddig az új személyi jövedelemadó miatt. Emellett a külföldiek ingatlanvagyonát is kiemelten fogják adóztatni januártól.

ár Cristiano Ronaldo eladó Real Madrid
Kapcsolódó cikkek