Cégvilág

Bővít a Continental: A Porschénak is szállítanak tömlőket Makóról

Huszonöttel 200 fölé emelkedett a Continental konszern nyíregyházi leányvállalata, a Phoenix Légrugó Technológia Kft. alkalmazottainak száma, miután elkészült az új gumikeverék-gyártó üzem.

Az éppen egy éve kezdődött beruházás 1,74 milliárd forintos költségvetéséből 1,2 milliárd forintot termelő berendezések vásárlására, a többit az új üzem és egy raktár létesítésére fordították.

A Phoenix Kft. az elmúlt év végére 838 millió forinttal 8,112 milliárdra növelte árbevételét, adózott eredménye pedig 1,557 milliárdról 1,608 milliárd forintra emelkedett. Az új keverőcsarnok a helyi légrugó gyártás mellett a makói ContiTech Fluid Automotive Kft.-t, valamint a romániai Nagykárolyban lévő tömlőgyártást és más régióbeli ügyfeleket is kiszolgálja.

Az 1996-ban alapított ContiTech Fluid Automotive Kft. 1500 fős makói egysége autóipari hűtő- és fűtőberendezések tömlőit gyártja. Ebben az évben mintegy 300 ezer eurós beruházással a 12. vulkanizáló kazánt is munkába állították, ugyanakkor nyár óta nem csak gumi, hanem műanyagcsövek hőformázását is végzi a gyár a BMW számára. Az autóipar ugyanis egyre inkább keresi a guminál könnyebb, és egyszerűbben újrahasznosítható műanyag alkatrészeket.

A makói tömlőket a BMW mellett az Audi, a Ford, a General Motors Europe, a Mercedes, a Porsche és a Volkswagen gyáraiba is szállítják.

makó phoenix kft tömlő kaucsuk ContiTech
Kapcsolódó cikkek