Cégvilág

Újabb Corvin irodaházat épít a Futureal

Az irodapiac két éve tartó szűkülése ellenére két irodaház építését kezdi meg jövőre a Futureal csoport. Így a Corvin negyed megkapja a harmadik egységét, a Corvin Cornert, és rövidesen megkezdődik a Váci úti Vision Towers kivitelezése is. A foglaltsági mutatóink azt jelzik, helyes volt a két évvel ezelőtti döntésünk, hogy nem csökkentjük a bérleti díjainkat. Igaz, a 14 euró körüli tarifa az átlagos fölött van Budapesten, de a bérlők elfogadják, hiszen az ingatlanok megfelelnek a három legfontosabb követelménynek – mondta Tatár Tibor, hozzáfűzve, hogy a házak szolgáltatása, a környéken elérhető szolgáltatások, valamint a jó tömegközlekedés adja a Corvin negyed vonzerejét.

Noha pang az irodapiac, a Futureal csoport megépíti a harmadik Corvin irodaházat – jelentette be tegnap Tatár Tibor, a Futureal Development vezérigazgatója. A döntés előzménye, hogy az összesen 42 ezer négyzetméternyi bérbe adható területű első két Corvin irodaház foglaltsága az év végére meghaladja a 95 százalékot, ugyanakkor nem lanyhult a környékben irodát bérelni szándékozó vállalatok érdeklődése.
Éppen ezért a Vajdahunyad és a Práter utca sarkán a jövő év első negyedében megkezdik a harmadik, a Corvin Corner nevet kapott egység építését. A Corvin Corner ugyanakkor jóval kisebb lesz az előzőeknél: hasznos területe 6200 négyzetméteres lesz, amelyhez 91 parkolóhely járul.

A foglaltsági mutatóink azt jelzik, helyes volt a két évvel ezelőtti döntésünk, hogy nem csökkentjük a bérleti díjainkat. Igaz, a 14 euró körüli tarifa az átlagos fölött van Budapesten, de a bérlők elfogadják, hiszen az ingatlanok megfelelnek a három legfontosabb követelménynek – mondta Tatár Tibor, hozzáfűzve, hogy a házak szolgáltatása, a környéken elérhető szolgáltatások, valamint a jó tömegközlekedés adja a Corvin negyed vonzerejét.

Az irodák dolgozóinak az is fontos, hogy munkahelyük környékén bevásárolhassanak, ebédelhessenek. A Corvin sétányon már két étterem nyílt és további kettő létesül tavaszra, ami még vonzóbbá teszi a környéket. A dugódíj várható bevezetése pedig felértékeli a metróhálózat közelében lévő irodaházakat. Emiatt aztán a Váci út kifejezetten jó helynek számít.

Nem is csoda, hogy a Futureal már kiadta a KPMG-nek a szintén a jövő év első negyedévétől épülő 23,5 ezer négyzetméteres Vision Towers felét. A Váci út és a Dózsa György út sarkán, az egykori Volga szálló helyén nem egészen másfél év múlva avatják a komplexumot. Az ingatlanfejlesztő azért sem aggódik, hogy addigra tele lesz a ház, mert már Dél-Budáról is jöttek átköltözni szándékozó érdeklődők.

Az irodabérleti piac ugyanakkor két éve csökkenőben van: a bérlők igyekeznek a korábbiaknál kisebb területet olcsóbban bérelni. Így a kiadott irodák mérete országos átlagban több mint 20 százalékkal esett vissza. Másrészt ha növekedne is a bérlői érdeklődés, újabb nagy beruházási hullám belátható idén belül nem várható, mivel csak a legnagyobb fejlesztők legnagyobb projektjeit finanszírozzák a pénzintézetek.

Amint a Futureal Development vezérigazgatója elmondta, hazánk az országkockázati besorolás miatt lekerült a multinacionális bankok térképéről. Manapság a pénz elsősorban Lengyelországba áramlik, majd Csehország következik a régiónkban, és a kalandvágyóbb befektetők még Oroszországot is preferálják. Magyarország azonban Romániával együtt inkább a balkáni régióhoz soroltatott a befektetők szemében.

Corvin Futureal irodaház
Kapcsolódó cikkek