Cégvilág

Többet és hatékonyabban termel a Baktaholz

Alig avatta fel új üzemcsarnokát és gyártósorát, valamint vett fel új dolgozókat a bútoripari alapanyagot és fűrészárut exportáló Baktaholz Kft., máris további bővítésre készül.

Uniós támogatással új üzemcsarnokot épített a baktalórántházi Baktaholz Kft., amely faipari termékeinek 95 százalékát osztrák és olasz exportra szállítja - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

Bodnár András elmondta: 875 négyzetméteres üzemcsarnokot építettek, amit új gyártósorral szereltek fel. A beruházás költsége meghaladta a 135 millió forintot, amihez a cég 81,4 milliós uniós támogatást kapott, pályázat alapján. Az önerő több mint 54 millió forint volt. Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult beruházáshoz jelentős közreműködői segítséget kaptak az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. szervezetétől. Az új üzemcsarnok átadásával hat új munkahelyet ieremtettek, így a cégnél január elsejétől már huszonheten dolgoznak.

A Baktaholz Kft. jó minőségű bútoripari alapanyagot és fűrészárut állít elő, amit döntően ausztriai és olaszországi megrendelőknek szállít. Az új gyártósorral is rendelkező üzemcsarnokban a termékeket energiatakarékosabban és költséghatékonyabban tudják előállítani - tette hozzá az igazgató.

A cég a múlt évben 480 millió forint árbevételt ért el, amit az idén az új beruházás révén 550 millió forintra szeretnének növelni. A gyártókapacitás nagy részét már le is kötötték az osztrák és olasz megrendelők.

Bodnár András arról is tájékoztatott, hogy a biztos piaci háttérre alapozva további fejlesztést készítenek elő. Egy asztalosüzemet szeretnének építeni, ehhez is pályázatot nyújtanának be az európai uniós Regionális Operatív Program Alaphoz. Mintegy 80 millió forintból alakítanák ki az új asztalosüzemet az idén vagy jövőre, ha megkapják a támogatást. Ez esetben újabb dolgozókat vehetnének fel Baktalórántháza környékéről, ahol Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is kiemelkedően magas, mintegy 25 százalékos a munkanélküliségi mutató évek óta.

bútoripar Baktaholz fűrészárut
Kapcsolódó cikkek