Cégvilág

Nem lesz nyilvános a földbérleti rendszerről szóló jelentés

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) Ellenőrző Bizottságának az állami földbérleti rendszer átfogó vizsgálatát és annak eredményeit összegző jelentése nem kerül a nyilvánosság elé – derül ki a vidékfejlesztési miniszter volt államtitkárának, Ángyán Józsefnek írt válaszában.

"Hol és mikor lesz a Mezőgazdasági Bizottság tagjai, a parlamenti képviselők és a széles közvélemény számára is hozzáférhető az NFA Felügyelő Bizottságának az a jelentése, amely az állami földbérleti rendszer átfogó vizsgálatát és annak eredményeit összegzi?" – ezt a kérdést tette fel Ángyán József a vidékfejlesztési miniszternek. A volt államtitkár pártbeli helyzetét jól mutatja, hogy fideszes képviselőként írásbeli kérdést intéz Fazekas Sándorhoz, mivel ezzel a lehetőséggel szinte kizárólag csak az ellenzéki képviselők szoktak élni. Ángyán mondott le államtitkárságáról, s került marginális helyzetbe a frakcióján belül, mert élesen bírálta a földbérleti szerződéseket.

Fazekas válaszában közölte, hogy az NFA vizsgálatáról az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának Ellenőrző Albizottsága előtt beszámolt. A jelentés kivonatát az albizottság ülésén megjelenő képviselők, így Ángyán is kézhez kapták. A jelentést az NFA székházában a megfelelő jogszabályi feltételek betartása mellett személyesen is megtekintheti Ángyán. A válaszból így az derül ki, hogy a jelentést nem hozzák nyilvánosságra.

szerződés föld földbérlet
Kapcsolódó cikkek