Cégvilág

A BKK napokon belül átszervezi a legforgalmasabb buszjáratot

2013. június 1-jétől, szombattól átszervezzük a főváros legforgalmasabb buszjárat-családját – írta a BKK. A 7-es és a 33-as buszcsalád átalakításával a Budafokon, Nagytétényben, Budatétényben, Zuglóban és Újpalotán élők színvonalasabb belvárosi kapcsolatot kapnak, miközben a Rákóczi és a Thököly úton is sűrűbben, korszerűbb járművekkel utazhatnak utasaink.

Átszervezzük a főváros legforgalmasabb és talán legismertebb autóbusz-járatcsaládját, a 7-es buszcsaládot – írja honlapján a BKK. Az átalakításnak köszönhetően Budafokon, Nagytétényben, Zuglóban, Rákospalotán és Újpalotán élők színvonalasabb, sűrűbb belvárosi kapcsolatot kapnak, miközben a járatok belvárosi, Rákóczi úti szakaszán korszerűbb járműveket állítunk forgalomba és jelentősen növeljük a járatok kapacitását is. Az átszervezett 7-es és 33-as buszcsalád vonalain a BKK megbízásából a VT-Transman a júniusi bevezetéstől 20, júliustól 27 vadonatúj Mercedes-Benz Citaro 2-es csuklós autóbuszt közlekedtet majd – olvasható a cikkben.

Az átszervezés nyomán – a meghosszabbított 233E jelzésű járatnak köszönhetően – csökken az Uránia autóbusz-végállomás terhelése, miközben tovább bővítjük a Budáról a Rákóczi úton át a Keleti pályaudvart is elérő járatok körét. „Június 1-jétől növekszik az utasaink rendelkezésére álló kapacitás a Thököly úton a rendkívül zsúfolt csúcsidőszakokban, emellett pedig Dél-Buda térségéből színvonalasabb, átszállásmentes kapcsolatot biztosítunk a Belváros felé” – írja weboldalán a BKK. Az autóbuszjáratok a jövőben a korábban megszokottaktól eltérő megállóhelyeken állnak meg – hívják fel a figyelmet.

menetrend átszervezés BKK busz 7-es busz megálló járat
Kapcsolódó cikkek