A francia Vinci Construction Grands Projets építheti meg a Dinamo új stadionját a moszkvai Petrov parkban, idézi a Vedomosztyi az érintett cégeket, amelyek képviselői szerdán írták alá a beruházásról szóló megállapodást.

Az építkezés 9 milliárd rubelbe (2,7 milliárd dollárba) fog kerülni, a stadion 27 ezer ülőhelyes lesz. A megállapodást részben már a francia Coface hitelbiztosító társaság is aláírta. A hitelt az orosz állami VTB adja majd a Dinamót működtető társaság szóvivője szerint.

A VTB-től származó nagyságát nem közölték. Feltehetően mellette több francia pénzintézet is beszáll a finanszírozásba Andrej Peregudov, a VTB első elnök-helyettese, egyben a VTB Arena elnöke szerint. Utóbbi cégé a majdani stadion helyéül szolgáló ingatlan.

A Vinci Construction – amely az isztambuli Atatürk stadion és párizsi Stade de France építését is felügyelte –, a mostani beruházásnál fővállalkozó lesz. Egy-egy építő és formatervező specialista céggel fog dolgozni, mégpedig az amerikai Manica Architecture-rel és az orosz Speech, Tchoban and Kuznetsovval.

A stadion a Dinamo sport komplexumához fog tartozni, átadását 2017-re tervezik. Nem valószínű, hogy szerep jutna rá a 2018-ban rendezendő FIFA futball világbajnokságban, mert a befogadóképessége elmarad a FIFA szabványától, írja a The Moscow Times.