Cégvilág

A benzinesen most megúszták, de a gázolaj ára emelkedik

Szerdán két forinttal nő a gázolaj ára a kutakon, a benziné nem változik – értesült piaci forrásokból a holtankoljak.hu. A benzin országos átlagos ára így 410 forint marad, a gázolaj átlagára viszont 418 forintra nő. A legdrágább kutakon továbbra is 450 forint körül lesz a benzin, és 445 forint körül a gázolaj ára.

Legutóbb két hete pénteken változott az üzemanyagár: akkor 3 forinttal csökkent a benziné, a gázolajé viszont változatlan maradt. A múlt héten viszont sem szerdán, sem pénteken nem változtatott kiskereskedelmi árain a Mol, amely február óta már heti két alkalommal dönt(het) árváltozásról.

Június elején 410 forint volt a benzin országos ára, 413 a gázolajé, így a benzin ára összességében az egy hónappal ezelőtti szinten áll, míg a gázolaj átlagára 5 forinttal emelkedett.

Bioetanolt (E85) 343 forintos átlagos áron tankolhatunk. Az autógáz (LPG) átlagos ára 235 forint, de a legdrágább töltőállomásokon már 300 forint felett van a literenkénti ára.

A holtankoljak.hu adatbázisa alapján a legolcsóbb és a legdrágább töltőállomások árait szemlézve a benzin esetében csaknem 50, a gázolaj esetében csaknem 40 forint az árkülönbség. A legolcsóbb és legdrágább E85-árak esetében 50, LPG-nél pedig 70 forint a különbség.

A benzin átlagára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj 2012. január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter ára átlagosan 449 forint volt.

ár üzemanyag gázolaj benzin árváltozás áremelés autó
Kapcsolódó cikkek