BUX 44,077.21
+1.40%
BUMIX 3,786.35
-0.39%
CETOP20 1,824.74
0.00%
OTP 9,240
+3.47%
KPACK 3,100
0.00%
0.00%
0.00%
0.00%
0.00%
ZWACK 17,400
0.00%
0.00%
ANY 1,590
+3.25%
RABA 1,125
-0.88%
+4.46%
-0.48%
-0.66%
0.00%
-1.17%
+4.17%
-2.74%
0.00%
-0.06%
OTT1 149.2
0.00%
-1.77%
MOL 2,940
+1.38%
+0.52%
ALTEO 2,760
-0.72%
0.00%
+0.34%
0.00%
0.00%
-0.13%
MKB 1,972
0.00%
0.00%
-0.68%
+1.11%
0.00%
SunDell 45,800
0.00%
-7.25%
+3.39%
-3.57%
0.00%
-0.77%
NUTEX 10.05
+6.24%
GOPD 12,400
0.00%
OXOTH 3,490
0.00%
-1.41%
NAP 1,192
-3.09%
0.00%
0.00%
Forrás
RND Solutions
Cégvilág

Külön logót kaphatnak az „igazi” éttermek Franciaországban

Megkülönböztető védjegyet, logót használhatnak majd azok a francia éttermek, amelyek az étlapjainkon szereplő fogásokat helyben készítik el.

Ez szerepel abban a tervezetben, amit a turizmusért felelős miniszter, Sylvia Pinel dolgozott ki annak érdekében, hogy az „igazi” éttermeket meg lehessen különböztetni azoktól a vendéglőktől, ahol csupán felmelegítik az előre elkészített ételeket. A logón a „fait maison” kifejezés szerepelne, amit az éttermek homlokzatán, vagy az étlapján lehetne feltüntetni.

A szállodákat és éttermeket tömörítő érdekvédelmi szervezetek azonban másként szabályoznák ezt a kérdést – írja a The Connexion nevű angol nyelvű francia híroldal.

A Synhorcat nevű szervezet csak azoknak a helyeknek engedné meg a „restaurant” elnevezés használatát, ahol helyben készítik el a fogásokat, míg az Umih az „artisan restaurateur” kifejezést használná a „fait maison” helyett.

Daniel Fasquelle ellenzéki képviselő a Synhorcat tervét támogatná, ezért majd próbálja a jogszabály törvényhozási elfogadása során szigorítani a szaktárca javaslatát. Szerinte a „restaurant” elnevezés használatának szigorítása azért is járható út, mert hasonló történt 1995-ben, amikortól csak azok a pékségek használhatják a „boulangeries” elnevezést, amelyek helyben sütik a kenyereket. A többi olyan boltban, ahol csak árulják a pékárut, a „dépot de pain” elnevezést kell használni.

Világgazdaság Online-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek