Cégvilág

Egyiptomi válság: hazahozzák a nyaralókat

A Sun&Fun utazási iroda vasárnap 220 utast hazahoz Hurgahadából, ahol 200 Best Reisen-utas is van.

A Sun&Fun utazási iroda ügyvezetője, Tolga Deniz Sariyüce elmondta, hogy 220 utasukat vasárnap hazahozzák Hurgahadából.

Azon utasaikat, akik már befizették egyiptomi útjukat, arról értesítik, hogy az út elmarad, és más utakat ajánlanak fel nekik,- például Görög-, illetve Törökországba. Aki ezzel nem kíván élni, visszakapja befizetett pénzét. A hirado.hu információi szerint a Best Reisennek mintegy kétszáz utasa tartózkodik Egyiptomban, Hurghadában.

Az egyiptomi charterjáratokat is üzemeltető Travel Service Kft. folyamatosan kapcsolatban van azokkal az utazási irodákkal, amelyekkel közösen utaztat Egyiptomba, és értesülései szerint az irodák még nem döntöttek arról, elindítják-e járataikat az észak-afrikai országba.
 
Csizmadia Szilárd, a cég képviselője elmondta: a velük szerződésben lévő, és közösen Egyiptomba utaztató irodák jelenleg mérlegelik a helyzetet, és a Külügyminisztérium ajánlását figyelembe véve döntenek majd arról, utasokkal indítják-e el következő járataikat Egyiptomba.

A Külügyminisztérium szombaton jelentette be: már Egyiptom üdülőhelyeire sem javasolja az utazást a magyar állampolgároknak a biztonsági helyzet érdemi javulásáig.  Ezzel egész Egyiptom felkerült a Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt területek listájára.

Best Reisen hurghada Egyiptom
Kapcsolódó cikkek