Cégvilág

Visszatérne a SZÉP-kártya elfogadói körbe az AYCM SportPass

Nem érti az All You Can Move (AYCM) SportPass kibocsátója, hogy miért zárták ki cégüket a SZÉP-kártya elfogadói körből, mivel az előzetesen kért KEHI állásfoglalás ezt nem tiltotta meg nekik. Az iroda annyira meg volt bizonyosodva eljárásuk helyességéről, hogy még fizetett hirdetést is föladtak a SZÉP-kártya oldalán. A cég szeretne olyan megoldást, amely lehetővé teszi számukra, hogy visszakerüljenek az elfogadói körbe, mivel szerintük olyasmitől fosztanak meg dolgozókat, amiért többek között maga a SZÉP-kártya is létrejött: a munkavállalók rendszeres sportolásának és rekreációjának megvalósulásáért, elérhetővé tételéért.

„Cégünk 14. éve biztosítja speciális béren kívüli juttatásként multifunkcionális sportbérletét, az All You Can Move SportPasst, amellyel országszerte 267 létesítményben tudnak tagjaink, a cégek munkavállalói sportolni minden nap” – nyilatkozta lapunknak a cég tulajdonosa, Schneider Balázs. „Több, mint 500 vállalati partnerünk mintegy 20 ezer munkavállalója használja AYCM SportPass-unkat nap mint nap a legnagyobb elégedettséggel, hiszen kártyáinkkal több száz mozgásforma elérhető: szerepel a kínálatunkban indoor, vagy outdoor sportolási lehetőség, egyéni, vagy csapatsport egyaránt, így többek között az úszás, a jóga, a korcsolya, a fitnesz, a cardio edzés, a golf, a strandröplabda, a tánc, a jóga, a trx, a kranking, a ketrecfoci, vagy a lasertag.

Vállalkozásunkkal közvetlenül hozzájárulunk a társadalom aktív népességének napi megmozgatásához, tudatosan egészséges életvezetésének megvalósításához, hiszen míg tagjaink 6-8 évvel ezelőtt havonta 3-4 alkalommal végeztek testmozgást, mostanra egy átlagos AYCM tag heti kétszer biztosan elmegy sportolni” – hangoztatta Schneider Balázs.

Nemrég az MSZP-s Garai István Levente írásbeli kérdésre írta azt Cséfalvay Zoltán gazdaságfejlesztésért felelős államtitkár, hogy a 2013. II. negyedévében minisztériumi egyedi utasítás alapján került sor az All You Can Move SportPass kártya-rendszert működtető gazdálkodó szervezet tevékenységének és elfogadási gyakorlatának a vizsgálatára. Az ellenőrzés feltárta, hogy a vállalkozás „jogszerűtlenül" fogadta el a SZÉP-kártya rendeletben nem szabályozott tevékenységéhez kapcsolódóan az utalványkártyával történő fizetést, így az elfogadási tevékenység további folytatását megtiltották, a vállalkozást a kereskedelmi kommunikációjában szereplő, a jogszerűtlen elfogadásra vonatkozó tartalmak eltávolítására kötelezte, és bírságot is kiszabtak.

„Nagyon elkeserített bennünket az a határozat, amely a továbbiakban megtiltja számunkra, hogy All You Can Move SportPass-ért SZÉP kártyát fogadjunk el" – mondta a cég tulajdonosa. – Hiszen épp azzal a céllal hoztuk létre az AYCM SportPasst, amiért többek között a SZÉP kártya és annak rekreációs zsebe is létrejött: vagyis, hogy biztosítsuk a mindennapos sportolási és rekreációs lehetőséget az aktív munkavállalók számára elérhető áron, a lehető legszélesebb mozgásformát biztosítva. A SZÉP-kártyával történő fizetési lehetőséget is elsősorban azért tettük elérhetővé, mert egyrészt hiszünk a SZÉP-kártya létjogosultságában, másrészt a tagjaink számára szerettünk volna egy alternatív fizetési lehetőséget biztosítani” – mondta Schneider Balázs.

Mielőtt a SZÉP-kártyával történő fizetést meghirdette volna az AYCM, kikérte a KEHI előzetes állásfoglalását a SZÉP-kártya az AYCM SportPass-ra vonatkozó elfogadhatóságával kapcsolatban, amely nem tiltotta számukra ezt. „Mi jóhiszeműen és kellő alapossággal jártunk el, hiszen nem a saját elgondolásunk alapján cselekedtünk, hanem a felügyeleti szerv véleményét előzetesen kikérve. Törvénytisztelő és 100 százalékig magyar vállalkozásként teljes mértékig egyetértünk a SZÉP-kártya kibocsájtását és felhasználását szabályozó kormányrendeletben leírtakkal, amely kizárja többek között az utazási irodák azon gyakorlatát, hogy a SZÉP kártyát közvetve külföldi utak finanszírozására használják, mégis értetlenül állunk a jelen helyzet előtt –miszerint a továbbiakban nem áll módunkban SZÉP-kártyát elfogadni AYCM kártyák finanszírozására-, mert úgy látjuk, hogy abszolút ugyanazon célt, a preventív egészségmegőrzést, az egyéni sportra való motiváció erősítését és a rekreáció megvalósulását állítja középpontba a SZÉP-kártya rekreációs zsebe is. Épp ezért a SZÉP kártya elfogadással kapcsolatos visszaélés se nem érdekünk, se nem célunk, hiszen AYCM kártyáink iránti érdeklődés valós (és szerencsére egyre növekvő) munkáltatói és munkavállalói igényből fakad, ellenben szívesen biztosítanánk továbbra is, mint alternatív fizetőeszközt tagjaink számára.” – tette hozzá Mihalik Zsuzsa, az AYCM SportPass vállalkozás másik tulajdonosa.

A tulajdonosok leszögezték: „Sajnáljuk, hogy a KEHI előzetes állásfoglalása ellenére kizár bennünket a SZÉP-kártya AYCM SportPass elfogadói körből, úgy gondoljuk, mi vagyunk azok, akiknél a rekreációt és az egészségmegőrzést szolgáló tevékenységek valóban igénybe vehetőek, mégpedig a sportlétesítmények bérletkonstrukcióihoz képest jóval olcsóbban, ezzel valóban elérhetővé téve nagy tömegek számára a rendszeres, napi sportolást egyéni és vállalati szinten egyaránt. Üdvözölnénk a helyzet olyan végérvényes megoldását – akár rendelet módosítás segítségével –, amely újra lehetővé teszi számunkra a SZÉP-kártya legális elfogadását , ezáltal támogatva fenti küldetésünk és az egyének heti háromszori sportolásának megvalósulását.”

úszás kranking korcsolya MSZP gazdaságfejlesztésért felelős államtitkár rekreációs zseb Golf SZÉP-kártya ketrecfoci fitnesz Garai István Levente strandröplabda cardio edzés All You Can Move Sportpass lasertag. Cséfalvay Zoltán jóga tánc trx kibocsátó kehi Schneider Balázs
Kapcsolódó cikkek