Cégvilág

Best Reisen: 300 millió forint a kárigény

Csőd Összesen 720 embert kellett a QBE biztosítónak hazahoznia a Best Reisen utazási iroda csődje miatt Egyiptomból, Tunéziából, Törökországból. „Eddig 652 kárbejelentés érkezett azoktól, akik már nem tudtak elutazni, ez 1400 főt jelent és még mintegy száz bejelentésre számítunk. A végső szám így 2 ezer fő körül lesz” – mondta el lapunknak Dénes Attila, a QBE Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója. A kárigény összesen 300 millió forint.

A feldolgozás folyamatban van, várhatóan szeptemberben megkezdődhetnek a kifizetések. A Best Reisen 1,3 milliárd forintos biztosítéka bőven elég lesz a költségek fedezésére. A vezérigazgató kitért arra is: a biztosító próbál segíteni azoknak, akik mégis szeretnének elutazni. A QBE eddig három utazási irodával – az Ibusszal, a Neckermannal és a Taurus Reisennel – állapodott meg.

Ezek kínálatából választhatnak a Best Reisen pórul járt utasai, az irodák pedig közvetlenül a biztosítóval számolnak majd el. Azt nem lehet tudni, végül hányan választanak utazást, hányan nyújtanak majd be kártérítési igényt, illetve hányan vannak, akik bankkártyával fizettek, így közvetlenül a bankjukhoz fordulnak.

Best Reisen
Kapcsolódó cikkek