Cégvilág

Szétosztja pénzét a cégvezér: egyszerű munkások kapnak a milliókból

A Lenovo sikeréből a jelek szerint nem csak a topvezetők, de az egyszerű munkások is részesülnek, a cég vezérigazgatója a saját jutalmából mintegy 3 millió dollárt oszt szét az alkalmazottak között. Yang Yuanqing a múlt évben összesen 14,6 millió dollárnyi jövedelemre tett szert a világ legnagyobb pc-gyártójától, ebből 4,23 millió volt a bónusz.

Mintegy 10 ezer Lenovo alkalmazott részesül majd a társaság vezérigazgatójának felajánlásából. Yang Yuanqing a saját jutalmából 3,25 millió dollárnyit ajánlott fel a cég sikereiben oroszlánrészt vállaló alkalmazottaknak. Ez fejenként 325 dollárt jelent, ami nagyjából megfelel egy kínai, városi munkás átlagbérének.

A Lenovo vezérigazgatójának bőven van miből jótékonykodnia, hiszen a múlt évben 14,6 millió dollárt tehetett zsebre, amiből 4,23 millió volt a jutalom. A cég egyébként az utóbbi években fokozatosan erősítette meg pozícióját a személyi számítógép piacon és a második negyedévben már a világ legnagyobb pc-gyártója volt az IDC adatai szerint. A március 31-el zárult üzleti évben 34 milliárd dolláros bevételre tett szert a Lenovo és 52,4 millió személyi számítógépet adott el.

A társaság egyébként meghatározó szereplője már az okostelefon- és tabletpiacnak is, az IDC piackutató cég adatai szerint mindkét szegmensben a negyedik legnagyobb gyártó volt a második negyedévben.

A 48 éves cégvezetőegyébként nem most kezdte a jutalmazást, a múlt évben már kiosztott 3 millió dollárt a Lenovo alkalmazottai között saját bónuszából.
 

jutalom bér pénz szétosztás Lenovo
Kapcsolódó cikkek