Cégvilág

Péntekig kifizetik a Best Reisen-károkat

Péntekig kifizeti a QBE Biztosító azoknak az utasoknak a kárát, akik a Best Reisen fizetésképtelensége miatt kerültek bajba. „Az 530 kárbejelentő mintegy 1660 embert jelent. Mintegy 300 millió forintot fizetünk ki azoknak, akik el sem tudtak utazni. További 100 millió forintot pedig azoknak, akiket haza kellett hozni” – mondta lapunknak Dénes Attila, a QBE Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója. Hozzátette: 70 embertől még hiánypótlást kértek, ezért ők természetesen nem jutnak hozzá péntekig a pénzükhöz.

A Best Reisen 1,3 milliárd forintos biztosítéka bőven elég lesz a költségek fedezésére. A biztosító nem téríti vissza a charter repülőjegy árát azoknak, akik nem vásároltak egyéb szolgáltatást is a Best Reisen-nél. Ez minden esetben minimum kettő turisztikai szolgáltatást jelent, például szállást és közlekedést, vagy szállást és idegenvezetést, illetve transzfer-szolgáltatást. A Best Reisen augusztus 16-án függesztette fel tevékenységét.

A cég azzal indokolta a lépést, hogy a magyar utazási piacot öt éve sújtó válság hátrányosan hatott az iparágra. Az utazási irodának nagy veszteségei keletkeztek az egyiptomi és tunéziai utazásoknál.

kár Best Reisen kifizetés károsultak
Kapcsolódó cikkek