Cégvilág

Vasárnap sztrájkolnak az olasz vasutasok

Vasárnap, december 15-én 9 órától 17 óráig munkabeszüntetés lesz az olasz vasúthálózaton, ezért vonatkimaradásokra, járatrövidülésekre és késésekre kell számítani.

A német vasút (DB) az olasz munkabeszüntetés kapcsán arról tájékoztatta a MÁV-ot, hogy a München - Innsbruck - Brenner - Verona útvonalon közlekedő vasárnapi EuroCity vonatokat törlik a menetrendből. A München - Milánó - Róma viszonylatban közlekedő CNL 485/484 számú vonatpárt a munkabeszüntetés nem érinti.

A MÁV-START gondoskodik arról, hogy a Magyarországon váltott jegyeket - és ebben az esetben az ülőhelyjegyeket is - valamint az egyéb helybiztosításokat, kezelési költség levonása nélkül visszatérítik az utasoknak, vagy más időpontra érvényesítik a menetjegyet.

Az utasok Olaszországba, illetve Olaszországon át irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak. A külföldre utazók figyelmét felhívja a közlemény arra, hogy amennyiben az utazásról nem mondanak le, jegyeik záradékolásáról - szükség esetén külföldön - gondoskodjanak.

A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein - általában a nemzetközi pénztáraknál - kérhetik. A Mávinform azt javasolja az utasoknak, hogy olaszországi utazásuk megkezdése előtt érdeklődjenek a nemzetközi tudakozóknál, vagy a MÁVDIREKT 40-49-49-49-es telefonszámán.

Eurocity vasút Olaszország DB MÁV
Kapcsolódó cikkek