Cégvilág

Az AAA Auto visszatér Magyarországra

Az AAA Auto öt év után visszatért a magyar használtautópiacra. Célja, hogy egyetlen helyszínen, ezer megvásárolható járművel újra az ország legnagyobb használtautó-kereskedőjévé váljon.

Az AAA Auto február elején megkezdi a gépkocsi-felvásárlást és megnyitja telefonos ügyfélszolgálatát. Az értékesítés márciusban, a pénzügyi szolgáltatásokat is magába foglaló teljes körű üzletmenet pedig áprilisban indul a fóti telephelyen - közölte a cég.

"Markánsan meg akarjuk különböztetni magunkat versenytársainktól az általunk kínált autók életkora és a futott kilométerek szempontjából. A kínálatunkban általában fiatalabb és kevesebbet futott autók szerepelnek majd. 12 hónapon belül az ország legnagyobb használtautó-kereskedőjévé kívánunk válni. Szeretnénk, ha járműkészletünk száma Budapesten egyetlen helyszínen elérné akár az ezer darabot, ez lesz a legfőbb versenyelőnyünk," mondta Karolína Topolová, az AAA AUTO vezérigazgatója.

Az AAA AUTO a magyar vásárlókat az ügyfelek igényeire szabott szolgáltatásokkal kívánja megnyerni. „Ez leginkább a készpénzes és az eladó által megjelölt helyszínen történő mobil autófelvásárlást foglalja magában. Ezek a szolgáltatások gyakoriak például Csehországban, de különlegességnek számítanak a magyar piacon," fogalmazott Topolová. Ahogyan az az AAA Autónál más országokban jellemző, a magyarországi vevők is négy piacvezető finanszírozó partner ajánlatai közül választhatnak majd autóhitelt. Balesetbiztosítást és kötelező felelősségbiztosítást is fogunk értékesíteni.  Ezenkívül a járművek műszaki vagy elektromos meghibásodására fedezetet kínáló biztosítást is értékesítünk majd a londoni Lloy´s-zal együttműködésben" - mondta Topolová.

Az AAA Auto Csoport 2013-ban 56 648 gépkocsit értékesített, ami 10,3 százalékos növekedésnek felel meg. Ez a válság előtti növekedési ütem visszatérését jelenti. A legtöbbet értékesített típus a Skoda volt, összesen több mint 11 ezer eladott autóval. A vállalatcsoport leggyorsabban az orosz piacon növekedett, ahol az árbevétel éves szinten 17,4 százalékkal emelkedett.

autó AAA Auto
Kapcsolódó cikkek