Cégvilág

Hat éve nem volt ilyen jó eredménye az AAA Autonak

Az utóbbi hat év legjobb eredményét érte el 2014 elején az AAA Auto Csoport - közölte a cég. Az év első két hónapjában összesen 8 911 autót értékesítettek, ami 17,5 százalékos növekedésnek felel meg 2013 ugyanezen időszakához képest. Az értékesítésben a legnagyobb arányú, majdnem 19 százalékos növekedést a vállalat Csehországban és Oroszországban érte el.

A vállalat elemzései szerint azok a vevők, akik a gazdaság növekedésével kapcsolatos aggodalmaik miatt hosszú időre elhalasztották autóvásárlásaikat, most elkezdtek vásárolni. Ez a tény részben a rendkívül enyhe télnek tulajdonítható. „Az emberek már nem tartanak egy hirtelen gazdasági összeomlástól, hanem általában optimisták a jövőbeli trendekkel kapcsolatban. Ennek köszönhetően egyre növekszik azon egyéni vállalkozók, továbbá kis- és nagyvállalatok száma, amelyek a vállalkozásba történő beruházásnak tekintik az autóvásárlást " - mondta Karolína Topolová, az AAA Auto vezérigazgatója.

„A vevők egyre jobban megismerik a használtautó-piacot, és egyre inkább a jó minőségű járműveket keresik, ezért a jogi vagy műszaki természetű problémákat mutató járművek 65-70 százalékát visszautasítjuk" - tette hozzá Topolová.

"Magyarországon jelenleg hetente mintegy 1600 telefonos és 1000 e-mailes megkeresést bonyolítunk le. Eddig már több mint 160 gépkocsit vásároltunk meg" - fogalmazott.

autó AAA Auto
Kapcsolódó cikkek