Az amerikai P&G a héten adta át új, gyöngyösi pelenkagyárát, amely a cég második gyára Magyarországon. A mintegy húszmilliárd forintos, 150 új munkahelyet teremtő, zöldmezős beruházással egy 240 ezer négyzetméteres, csúcstechnológiás gyártósorokkal felszerelt üzemet hoztak létre a hevesi város ipari parkjában. A Gyöngyösön gyártott pelenkákat Magyarországon kívül több más országba is szállítják majd.


Julio Nemeth elmondta: a P&G 23 éve van jelen Magyarországon, az elmúlt két évtized során pedig azt tapasztalták, hogy Magyarország vonzó hely a befektetők számára, beleértve a közreműködő hatóságok és hivatalok segítőkészségét is.
Arra a kérdésre, hogy mi szólt a gyöngyösi beruházás mellett, az igazgató kifejtette: döntésük több szempont figyelembevételével született meg, mint például a jó képzettségű munkaerő, az infrastrukturális és logisztikai adottságok és pozitív befektetői és üzleti környezet. "Nagyon hálásak vagyunk a hatóságoknak, akik a beruházás legelejétől fogva nagyon segítőkészek voltak. A beruházás pedig a hosszú távú elkötelezettségünket mutatja Magyarország iránt, és úgy véljük, ez az ország gazdaságára is pozitív hatással lesz" - hangsúlyozta Julio Nemeth.
Hozzáfűzte: a P&G továbbra is arra törekszik, hogy minőségi termékeket és szolgáltatásokat nyújtson magyarországi fogyasztóinak, a gyöngyösi beruházás pedig egy új mérföldkő hazai jelenlétükben.