Cégvilág

Tovább működhet az Oroszlányi Erőmű

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közgyűlése határozott a Vértesi Erőmű Zrt. Oroszlányi Erőműve továbbműködtetéséről és az 5,2 milliárd forintos jegyzett tőkéjű MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. projekttársaság megalapításáról, jelentették be a Vértesi Erőműben.

Az MVM Zrt. közgyűlésén a tulajdonosok felhatalmazást adtak az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. projekttársaság létrehozására, így az új társaság megnyugtatóan rendezheti az oroszlányi térség távhő-ellátását, és az ott dolgozók sorsát, áll az MVM közleményében.

A közlemény szerint telephely továbbfejlesztésének szükségességét megerősíti a hazai energiatermelők kapacitásának csökkenése. Az ötmilliárd-kétszázmillió forintos jegyzett tőkével létrehozott MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. feladata a Vértesi Erőmű Zrt. oroszlányi telephelyének új, energetikai célú, innovatív jellegű továbbhasznosítása.

A Vértesi az érvényes, az Európai Bizottság elvárásaival harmonizált reorganizációs terve mentén folytatja működését, amelynek keretében 2018-ig fokozatosan vezeti ki a kitermelését és kezdi meg a Márkushegyi Bánya rekultivációját. Műszaki fejlesztések szükségesek, hogy biztosítva legyen az erőmű hosszú távú, piaci működtetése.

Anyacége tizennyolc lehetőséget vizsgált a Vértesi számára optimális megoldás megtalálására, ennek született döntés az MVM Oroszlányi Erőmű Fejlesztő Zrt.-t. Az új társaság feladata a további lépések mielőbbi meghatározása.

oroszlányi MVM
Kapcsolódó cikkek