Cégvilág

Élményfürdő épül Miskolctapolcán

Augusztusra készül el a tíz éve bezárt miskolctapolcai strand felújításának első üteme. A második ütemben tervezett Őspark élményfürdő is létesül az ötmilliárdos beruházás révén.

Miközben az első ütem munkálatai gőzerővel zajlanak Miskolctapolcán, a fejlesztés második üteme már az építési engedélyezés fázisánál tart. A nyáron 5000, télen 1300 vendég befogadására alkalmas, összesen 4,5 hektáros területen 3050 négyzetméternyi vízfelülettel rendelkező élményfürdő komplexum száz főnek ad majd munkát. A két ütem együttes költségvetése meghaladja az ötmilliárd forintot.

Az első ütemben a hetvenes években épített vasbeton szerkezetek újrafelhasználásával őrzik meg a strand régi hangulatát. A jellegzetes tornyos épület bővítésével wellness és fitness részleg jön létre sószobával, konditeremmel, meditációs tetőkerttel és három kúp alakú szauna-torony is épül.

A wellness részleg mellett 50 méteres, nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas versenymedence is lesz, lelátókká alakítható napozóval.

A második ütemben tervezett Őspark élményfürdőben szinteltolásos medencerendszert hoznak létre. Ha a második ütem május végén megkapja a jogerős építési engedélyt, nyílt közbeszerzési eljáráson választják ki a kivitelezőt. Augusztusra ugyanakkor elkészül a teljes létesítmény közművesítése, az ivóvíz-, szennyvíz vezetékek cseréje, a termálvíz vezeték rekonstrukciója, és a távhő-vezeték kiépítése.

strand Miskolctapolca élményfürdő beruházás
Kapcsolódó cikkek