Cégvilág

Már a Margit Kórházban is van CT-berendezés

Gyorsabban és kényelmesebben jutnak a Szent Margit Kórház betegei és kezelőorvosai CT lelethez ezentúl: a Diagnoscan Magyarország beruházásának köszönhetően átadták az új CT laboratóriumot, amelyben havonta 500-600 beteg CT vizsgálatát tudják elvégezni. A berendezés a kardiológiai vizsgálatok kivételével valamennyi CT diagnosztikai vizsgálat elvégzésére alkalmas, így kevesebb mentőszállításra lesz szükség, illetve a betegeknek sem kell ezentúl annyit utazniuk.

Kardos Lilla, a Diagnoscan Magyarország vezérigazgatója hangsúlyozta: a CT-nél nem azért vannak várólisták, mert nem tudnak több beteget megvizsgálni, hanem mert az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szigorú keretet szab, hogy melyik kórházban hány vizsgálat költségét fedezi.

Az OEP statisztikája szerint míg 2000-ben 3,5, 2012-ben már több mint 9,1 milliárd forintot fordítottak a CT-vizsgálatok finanszírozására. A vizsgálatok száma az említett 12 év alatt megduplázódott, két éve már elérte a 842 ezret. 2012-ben összesen 392 ezer beteg CT-vizsgálatot fizette meg az egészségbiztosító.
A CT-vizsgálatnak a diagnózis mellett egyre nagyobb a szerepe a panaszmentes betegek szűrésében is.

ct kórház
Kapcsolódó cikkek