Cégvilág

Kábeltolvajokat értek tetten a 9-es hév vonalán

Kábeltolvajokat értek tetten a H9-es hév vonalán 2014. április 29-én. A kábellopások a BKK-nak és a BKV-nak egyaránt tetemes anyagi kárt, utasaink számára pedig kényelmetlenséget, időveszteséget és balesetveszélyt jelentenek. A közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása mindannyiunk közös érdeke, közölte a BKK.

2014. április 29-én a H9-es hév vonalán egy hajnali hévszerelvény ablakát betörte az egyik lelógó tápkábel, amikor elérte az Árpádföldi utat. A vonatvezető ezután azonnal értesítette diszpécsert. A helyszínre érkező szerelőcsoport egyik tagja észrevette a levágott kábelek elvonszolásának nyomát, melyet követve a közeli bokrokban rejtőző két embert fedezett fel. Ekkor már a helyszínen volt a BRFK XVI. Kerületi Rendőrkapitányság járőre, és a helyszínen elfogták az elkövetőket. A rendőrség a tolvajok búvóhelyén megtalálta a levágott tápkábelt, amelyet lefoglaltak.

A két gyanúsítottal szemben közérdekű üzem működésének megzavarása bűntettében és más bűncselekmények elkövetése miatt eljárást indítottak, az elkövetőket őrizetbe vették. A levágott 270 méter tápkábelből a tettesek 47 méternyit tulajdonítottak el, a lopással okozott kár 369.025 forint, a levágott kábelek pótlása további 1.750.907 forintba kerül, vagyis az összes kárérték 2.119.932 forint, írta a BKK.

Világgazdaság Online-->

lopás BKK kábel
Kapcsolódó cikkek