Cégvilág

Nagybevásárlást tart a Mol - több száz benzinkutat vesznek meg

A Mol-csoport megvásárolja az Eni csoporttól csehországi, szlovákiai és romániai leányvállalatait és 208 töltőállomást - közölte a Mol.

A Mol Nyrt. ma szerződéseket kötött az Enivel annak csehországi, szlovákiai és romániai leányvállalatainak megvásárlásáról, beleértve a jelenleg Agip márkanév alatt működő 208 benzinkútból álló kiskereskedelmi hálózatot. Az ügylet szintén magában foglalja az Eni
nagykereskedelmi érdekeltségeinek átvételét Csehországban, Szlovákiában és Romániában.

A Mol szintén megállapodást írt alá az Eni Ceska Rafinerska részesedésének megvásárlására, amelyre vonatkozóan azonban az Unipetrolnak elővásárlási joga van.

A hálózatok integrációjával a Mol-csoport célja további kis- és nagykereskedelmi szinergiák elérése, valamint a költségek optimalizálása - közölte a cég.

Csehországban a 125 új benzinkútnak és a szintén csoporthoz tartozó 24 Slovnaft- és 125 PAP Oil töltőállomásnak köszönhetően a Mol kiskereskedelmi piaci részesedése meghaladja a 10 százalékot, és a hálózat nagyságát tekintve 274 töltőállomással a Mol csoport lesz a második legnagyobb üzemanyag kiskereskedő az országban. Szlovákiában 253 benzinkút tartozik majd a teljes hálózathoz. Romániában pedig 42 kúttal bővül a meglévő hálózat, amely így 189 elemű lesz és a kiskereskedelmi piaci értékesítés 12 százalékát adja.

A tranzakció zárása további feltételek teljesüléséhez, többek között a versenyhivatali engedély megszerzéséhez kötött.

benzinkút Mol
Kapcsolódó cikkek