BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ötletelés: a jövő otthonai kiállítás a Millenárison

A fiatal formatervezők szerint PET palackból nyomtatunk ruhát, intelligens bioszféra termeli a fűszernövényeinket, emlékszik majd ránk a kávéfőzőnk és hologramos vetítéssel főzünk együtt a szeretteinkkel. Az Electrolux Design Lab versenyre beküldött legizgalmasabb ötletekből válogatva szabadtéri kiállítás nyílt a fővárosi Millenáris Parkban. A tárlaton, amely június 27-ig látogatható, bemutatkozik az a két magyar tervező is, akik az 1700 induló közül már eljutottak a harmadik fordulóig, vagyis jelenleg a legjobb 70 pályázó között állnak.

A versenyre a fenntarthatóságot és egészséges életmódot szem előtt tartó kreatív ötleteket vártak a kiírók. Ennek megfelelően Kovács Apor egy otthoni PET palack újrahasznosító ötlettel oldotta meg a hulladékkezelés problémáját – PETE névre keresztelt háztartási gépe használt palackokból készítene saját igényeinkre szabott ruhadarabokat. Magyar versenyzőtársa, Koczka Kristóf az egészséges életmódra fókuszált pályázatával. SPIC elnevezéssel egy intelligens bioszféra tervvel rukkolt elő, amely adatokat gyűjt rólunk és környezetünkről, miközben megtermeli azokat a gyógy- és fűszernövényeket melyekre szervezetünknek a legnagyobb szüksége van.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.