Cégvilág

Végleges: kiürítik a józsefvárosi piacot

A Kőbányai úti, józsefvárosi piac területének végrehajtására június 16-án kerül sor – értesítette a bírósági végrehajtó a MÁV Zrt.-t.

A vasúttársaság részére az ingatlant eredeti, kiürített állapotában kell visszaadni, ezért a Komondor Kft.-nek és a kereskedőknek a hónap közepéig gondoskodniuk kell az ideiglenes építmények, bódék bontásáról és a konténerek, ingóságaik elszállításáról.

A bírósági végrehajtó június 16-ára tűzte ki a józsefvárosi piac teljes területének rendőrségi közreműködéssel történő kiürítését és a nemzeti vasúttársaság birtokába adását, amelyet a Pesti Központi Kerületi Bíróság – a MÁV Zrt. végrehajtási eljárási kezdeményezésére – rendelt el néhány hete.

A kiürítés azt is jelenti, hogy addigra a kereskedőknek az ingóságaikkal együtt, önszántukból el kell hagyniuk a területet. Ennek érdekében az árusokat a MÁV postai- és elektronikus levélben, valamint többnyelvű szórólapon ismét értesíti arról, hogy a piac működése megszűnik és június 16-án a végrehajtó kiüríti a helyszínt, ezért kéri a területről az ingóságaik haladéktalan elszállítását.
 
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. – az NFM tulajdonosi döntése alapján – tavaly júniusban alapítói határozatban adta ki feladatként a MÁV Zrt. részére a józsefvárosi piacot üzemeltető Komondor Kft. bérleti szerződésének felmondását. A MÁV Zrt. a döntésnek megfelelően intézkedett a bérleti szerződés megszüntetéséről, és közjegyzői okiratban felmondta a józsefvárosi piac bérleti szerződését. A Komondor Kft.-vel 2007-ben határozatlan időre kötött szerződésben 150 napos felmondási időt határoztak meg, amely november 21-én járt le, de a bérlő a MÁV Zrt. előzetes értesítése és a helyszíni felszólítás ellenére sem tett eleget az átadási kötelességének. Másnap a MÁV Zrt. megindította a végrehajtási eljárást valamint a piac működési engedélyének megvonása iránti hatósági eljárást a Komondor Kft.-vel szemben a józsefvárosi piac területének visszaszerzése érdekében.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság – a MÁV Zrt. végrehajtási eljárási kezdeményezésére – néhány hete elrendelte a „Négy Tigris” piac teljes területének rendőrségi közreműködéssel történő kiürítését és birtokbaadását.

Kapcsolódó cikkek