Cégvilág

Garancsiék Galyatetőn építkeznek

A VeszprémBer Zrt. újíthatja fel a galyatetői turistacentrumot, ugyanis a tavaly 2,2 milliárd forintos árbevételt elkönyvelő cég nyerte a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) által kiírt közbeszerzést 264,8 millió forintos ajánlattal. Az MTSZ elnöke Garancsi István, az ócsai lakóparkok kivitelezéséért is felelős VeszprémBer Zrt. igazgatósági tagja pedig Garancsi Mária. „Az épület első emeletén négy, saját fürdőszobával rendelkező, esetenként családi apartmanná átalakítható, valamint egy a vendégforgalmi tértől független módon kialakított személyzeti szoba kerül kialakításra” – olvasható a Közbeszerzési Értesítőben.

A földszinti közösségi helyiségben pedig egy nyílt égésterű kandallót építenek, melyet a meglévő, az épület arculatát karakteresen meghatározó, korszerűsített kéménykürtőbe kötnek be.

Az MTSZ már korábban megállapodást írt alá Orbán Viktor miniszterelnökkel, a kormány pedig március 19-i ülésén döntött a Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program megvalósításáról. Ebben az évben összesen 750 millió, 2015-ben pedig 1,25 milliárd forintot fordít a programra a kormány: 14 megyében mintegy 40 turistaszálló és menedékház újulhat meg.

garancsi építkezés
Kapcsolódó cikkek