BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Színjátszós fagylalt egy fizikustól

Változtatja a színét az a fagylalt, amelyet egy spanyol fizikus, Manuel Linares készített. A stílszerűen kaméleon névre hallgató édesség eredetileg levendulaszínű, ám ha valaki belenyal – vagy magától elkezd olvadni –, rószaszínbe vált át. Ami az ízét illeti: Linares gyakorlatilag mindent belepakolt, amiből fagylaltot lehet készíteni. A főbb összetevők között van egyébként eper, kakaó, mandula, banán, pisztácia, vanília, de karamell is. A sokféle, együtt tutti-frutti ízt produkáló hozzávalók azonban nem garantálnák a színjátékot, ahhoz kellett még valamilyen vegyület, ezt az önjelölt szakács „szerelemelixír”-nek nevezte el. A receptet azonban egyelőre titokban tartja, félve attól, hogy más is gyártani kezdi az egyelőre szabadalmaztatás alatt álló készítményt.

Linares láthatóan kedvet kapott a fagylaltkészítéshez, mert további terveiről azért beszámolt. Szeretne egy olyan édességet készíteni, amelyik a bárok éjszakai UV fényére reagálna, „sámán” fantázianevű fagylaltjába pedig a szerelmi vágyat fokozó gyógynövényeket keverne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.