Cégvilág

A C-vitamin világnapja lehetne szeptember 16.

Legyen Szent-Györgyi Albert születésnapja, szeptember 16. a C-vitamin világnapja – ezt javasolja a Goodwill Pharma Kft. A szegedi gyógyszeripari vállalat a professzor munkásságának elismeréseként szeptembertől C-vitamin termékeit Szent-Györgyi Albert C-vitamin néven hozza forgalomba.

A sok ismert és alkalmazott vitamin közül az egyik legfontosabb a C-vitamin (aszkorbinsav), hiszen több, jótékony hatása mellett erős antioxidáns, segíti a sejtlégzést, valamint nagy szerepe van a kollagén termelésben is, ami lassítja a bőr öregedési folyamatát. Szent-Györgyi Albert a ’30-as évek elején izolálta paprikából a C-vitamint, eredményeiért 1937-ben Nobel-díjat kapott.


Szent-Györgyi Albert hozzátartozói a közel két évtizede alapított, 100 százalékban magyar tulajdonú szegedi, gyógyszeripari vállalatot, a Goodwill Pharma Kft.-t bízták meg a védjegyoltalom alatt álló „Szent-Györgyi Albert” név gyógyszeripari gondozásával.

A nemzeti örökség részét képező tudományos felfedezés iránti tisztelet jeleként a cég kezdeményezi, hogy szeptember 16., a Nobel-díjas kutató születésnapja a C-vitamin világnapja legyen. Emellett a vállalat a professzor munkásságának elismeréseként szeptembertől C-vitamin termékeit Szent-Györgyi Albert C-vitamin néven hozza forgalomba, és e termékekből az év végéig befolyó bevétel 1 százalékát ösztöndíjprogram keretében – a Szent-Györgyi Albert Rotary Clubon keresztül – a Szegedi Tudományegyetem kimagaslóan tehetséges egyetemistáinak támogatására fordítja.
Az 1997-ben alapított, 38 főt foglalkoztató Goodwill Pharma Kft. 2013-as nettó árbevétele 1,9 milliárd forint volt. 2014 első félévében 20 százalékkal emelkedett árbevételük az előző év azonos időszakához képest, és terveik szerint év végéig sikerül megtartaniuk ezt a növekedési arányt.

C-vitamin Goodwill Pharma Szent-Györgyi Albert
Kapcsolódó cikkek