Cégvilág

Negyedmilliárdos beruházás Orosházán

Negyedmilliárd forintos beruházással korszerűsítette közel kétszáz fős orosházi üzemét az Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt.

Három megmunkáló központot állítottak üzembe a napokban az Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt. (AKG). A japán gyártmányú eszközöket vasúti alkatrészek, olajipari szerelvények, valamint erőművi berendezések előállításához használják.

Az évente 1500 tonna  öntési teljesítményű  AKG gyártósorain vasúti és nehézjárművek öntvényei, finomítókban és az energiaszektorban használatos középnyomású tolózárak, gázturbina-alkatrészek és épületszerkezeti öntvények készülnek. A cég meghatározó hazai partnere a győri Rába, amelynek futómű-részegységeket gyártanak.

Emellett a megrendelők között vannak a kanadai Bombardier és a Bombardier Transportation csoport európai gyárai, valamint a Pentair, amely számára kőolaj-finomítókban használatos, valamint a vegyiparban és az energetikai iparban nélkülözhetetlen szerelvényeket szállítanak.

Jelentős partnereik közé tartozik továbbá az Atlas Copco, amely számára bányagép-alkatrészeket állítanak elő, és a GE, amelynek gázturbina-alkatrészeket vásárol Orosházáról.

AKG Bombardier Orosháza
Kapcsolódó cikkek