BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szépséghibás élelmiszerek

90 millió tonna élelmiszert semmisítenek meg minden évben az EU-ban. Nem mintha romlott lenne, hanem mert kisebb szépséghibák miatt egyáltalán nem is kerülnek forgalomba – például görbe uborkák, ártalmatlan foltokkal tarkított almák vagy forradásos héjú banánok. Hogy ezt másképp is lehet csinálni, azt az olyan nemzetközi élelmiszer-hálózatok mutatják be, mint a Rewe és a Coop többek között Ausztriában: ott a kis hibás zöldséget és gyümölcsöt egy erre a célra létrehozott márkanév alatt hozzák forgalomba – így kívánnak gátat szabni az élelmiszer elpocsékolásának.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.