Cégvilág

Többmilliárdos bővítés indul Nagykanizsán

A Honeywell ma bejelentette, hogy 400 fős nagykanizsai gyárát 5000 négyzetméterrel, 17 ezer négyzetméteresre bővíti. Az 1996-ban megvett gyárra 10 millió eurót fordít az amerikai világcég.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy 761 millió forinttal támogatja a kormány a beruházást. Szijjártó azt is hozzátette, hogy a befektetési ügynökség ma is 92 projektet kezel, és ugyancsak az ügynökség hozzájárulásával több magyar kkv számára nyílik mód, hogy a Honeywell nagykanizsai gyárának beszállítója legyen.

A Honeywell az 1960-as évek végétől működik Magyarországon. Jelenleg több mint 500 alkalmazottja van a cégnek az országban, repülés- és űrtechnika, automatizálási és szabályozástechnikai megoldások, valamint speciális anyagok és technológiák üzletágakban. A cég a technológiai ipar és a gyártás különböző területein vezető szerepet betöltő, a Fortune 100 listán jegyzett vállalat, amely világszerte ellátja ügyfeleit légi közlekedési termékekkel és szolgáltatásokkal, épületfelügyeleti megoldásokkal, lakossági és ipari szolgáltatásokkal; turbófeltöltőkkel és különleges anyagokkal.

Honeywell
Kapcsolódó cikkek