Cégvilág

Új aranykor Kisvárdán- Gyűlnek az állami támogatások

A Szerencsejáték Zrt. közérdekű cél támogatására 15 millió forintot adományozott az NBIII-as Kisvárdának.

Beköszöntött az aranykor az NB III. Keleti csoportjának második helyén álló Kisvárda futballcsapatánál, ugyanis a Szerencsejáték Zrt. is méltónak találta a piros-fehér egyesületet a támogatására.

Az állami vállalat közérdekű célok miatt 15 millió forintot adományozott a klubnak. A szabolcsi kisváros sokat köszönhet Seszták Miklós fejlesztési miniszternek, ugyanis 2016-ig új futballstadion is épül Kisvárdán. A 2500 férőhelyes, UEFA III-as kategóriájú, fedett nézőteres, fűtött talajú és villanyvilágítással ellátott létesítmény 920 millió forintból valósul meg. A stadion a maga kategóriájában utánpótláskorú válogatott mérkőzések, NB I-es mérkőzések és akár Európa-liga-selejtező-találkozók megrendezésére is alkalmas lesz.

A Szerencsejáték Zrt. a Magyar Természetjáró Szövetségnek is adományozott 35 millió forintot. A szövetség elnöke Garancsi István üzletember, aki  2007 óta a Videoton FC futballklub tulajdonosa is, a csapat meccsein pedig rendszeres látogató Orbán Viktor miniszterelnök. Az állami cég szolgáltatási szerződést is kötött a Médiaszolgáltatást- támogató és Vagyonkezelő Alappal egy termékbevezető kampányra 82,6 millió forint értékben. A rekord bevételű állami társaság számos kórháznak és alapítványnak is adományozott több tízmillió forintot szeptemberben.

szerencsejáték Kisvárda
Kapcsolódó cikkek