Cégvilág

Sajátmárkás táblagépet és okostelefont árul a Tesco

Op3n Dott néven közel ötvenezer sajátmárkás táblagép értékesítését tervezi Magyarországon a Tesco, amely egyúttal okostelefonnal és fitneszkarkötővel is jelentkezik. Mindehhez létrehozott egy tíz nap múlva induló portált is op3ndott.hu néven, ahonnan filmeket, zenéket, magazinokat lehet letölteni, sőt, kedvezményes telefonálást is kínál a rendszer.

A Tesco op3ndott rendszere előfizetési díj nélkül ajánl olcsó op3ndott voip percdíjakat: a honlap szerint már 2 forintért lehet hívni vezetékes és 10 forintért mobil számokat.

Az op3ndott tulajdonképpen az Amazon Kindle Libraryre emlékeztető, komplex tartalomszolgáltató rendszer, amelyről alkalmazásokat, filmeket és könyveket is letölthetnek a táblagép tulajdonosok. Emellett három hónap ingyenes használat után 50 euróért korlátlan felhő-tárhelyet is ígér a Tesco, csupán annyi a megkötés, hogy egy fájl nem lehet nagyobb két gigabyte-nál.

A hazánk mellett Csehországot, Lengyelországot és Szlovákiát felölelő régióban 100 ezer táblagépet kíván értékesíteni a cég, és ennek felét a legerősebb piacán, Magyarországon. A táblagép és az okostelefon ára 30 ezer forinttól indul, és amint a sajtótájékoztatón hangsúlyozták, széleskörű közvéleménykutatás alapján végzett nyolc hónapos fejlesztés az Intel és a Google segítségével történt.

Mind a 7,85 hüvelykes tábla, mind a 4,5 hüvelykes képernyőjű smartphone hátsó kamerája öt, az elülső két megapixeles. A 18 ezer forintos okos-karkötőből a táblagéphez és a telefonhoz hasonlóan 50 ezer darab értékesítése a terv.

Tesco táblagép
Kapcsolódó cikkek