Cégvilág

A rajzolóké a hetven szűz - Hatalmas sorok a friss Charlie Hebdóért

Általában hatvanezer példányban jelenik meg a Charlie Hebdo szerdánként - ezen a héten hárommilliót nyomtattak belőle. Ez sem elég azonban, ezért még kétmilliót kiadnak.

A terroristák megérkeztek a túlvilágra, ám hiába várnak a hetven szűzre, csak a Charlie Hebdo szerkesztősége tart orgiát a mennyben. Ezt üzente a szélsőségeseknek a francia szatirikus lap, amely a múlt heti vérengzés után ma a szokásos hatvanezer helyett hárommillió példányban jelent meg. Azonban úgy tűnik, ez sem elég, ma délelőtt már be is jelentették, hogy ötmilliósra emelik fel a példányszámot.

Gerard Biard megbízott főszerkesztő mondta: már annak is nagyon örültek, hogy egyáltalán meg tudott jelenni az újság. A lapot egyelőre nem tudják a saját szerkesztőségükben készíteni, azt a rendőrség lezárta a múlt heti terrortámadás után, de a Libération felajánlotta a saját szerkesztőségét a Charlie Hebdónak. Eredetileg arról volt szó, hogy egymillió példányban jön ki a lap, de az érdeklődés akkora volt, hogy ezt a számot felemelték hárommillóra. A mai példány hat nyelven, a francia mellett többek közt angolul és arabul is megjelenik.

A francia újságárusokat szinte megrohamozták a friss számért, a reggeli nyitás körül hatalmas sorok voltak több városban is az újságosbódéknál. Nem csak Franciaországban nagy az érdeklődés, az Amerikai Könyvárusok Szövetsége nem is kapott annyi példányt, mint ahányat az amerikaiak megvennének. Az eBayen is árulnak a lapból, itthoni idő szerint fél tízkor 151 ezer forintnál tart a licit.

A Charlie Hebdo e heti címlapján Mohamed próféta tart könnyezve egy Je suis Charlie táblát, felette azzal a felirattal: minden meg van bocsátva.

charlie hebdo Párizs terror
Kapcsolódó cikkek