Cégvilág

Egymillió eurós forráshoz jutott a Szőlőőr

Az Európai Bizottság, felismerve a növénybetegségek távdiagnosztikáját lehetővé tévő magyar alkalmazás fontosságát, 320 millió forint értékű uniós támogatást ítélt meg a projekt továbbfejlesztéséhez - írja a Népszabadság.

 A budapesti startup az EU legnagyobb kutatási-fejlesztési alapjából, a Horizon 2020-ból kapja meg a pénzt - tájékoztatta az újságot a SmartVineyard mögött álló QuantisLabs Kft. Összesen 78 kis- és közepes vállalkozás kapott támogatást.

 A tőkét a tervek szerint precíziós érzékelők kifejlesztésére fordítják - közölték a társaságnál -, illetve arra, hogy a szőlő mellett más növénykultúrák megfigyelésére is alkalmassá tudják tenni a rendszert. A fejlesztéshez a QuantisLabs a következő két évben többtucatnyi szakembert vesz fel, elsősorban mérnököket keresnek.

A Szőlőőr rendszer a dűlőkbe 200-300 méterenként telepített, az időjárás összetevőit folyamatosan nyomon követő precíziós szenzorokból és a szoftveres kiértékelő egységből áll, így a lehető leghatékonyabb permetezést teszi lehetővé a gazdaságok számára.

védelem start up
Kapcsolódó cikkek