BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordot dönthet az Erzsébet-utalvány

Csak átmeneti volt az Erzsébet-utalvány forgalmának csökkenése augusztusban, hiszen a KSH adatai szerint szeptember után októberben ismét szárnyalt az utalvány: 11,4 milliárd forintos költsést regisztráltak, míg 2013 októberében ez 9,7 milliárd forint volt. Ez a 11,4 milliárd forint ráadásul az idei harmadik legjobb eredmény, csak januárban és szeptemberben produkált nagyobb forgalmat az Erzsébet-utalvány. Eddig 2014-ben minden hónapban túlszárnyalta az utalvány forgalma a tavalyi adatokat, csak az augusztus volt kivétel.

Éves összehasonlításban így sokkal erősebb 2014, hiszen idén már mintegy 112 milliárd forintnyi Erzsébet-utalványt használtak fel a munkavállalók, ez 18 milliárd forinttal haladja meg a tavalyi forgalmat. Tavaly összesen 120 milliárd forint forgalmat hozott össze az utalvány, de ha idén folytatódik ez a tendencia, akkor új rekord születhet, ami könnyen elérheti majd a 130 milliárd forintot is. Ez pedig már mintegy negyven milliárd forinttal haladhatná meg a 2012-es forgalmat, amikor még több riválisa volt az utalványnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.