BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Richter: újabb lépés a cariprazine ügyében

GYÓGYSZERIPAR A Richter Gedeon Nyrt. és az Actavis Plc. újra benyújtotta a cariprazine nevű antipszichotikum törzskönyvezési kérelmét az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalához (FDA), amely visszaigazolta azt – jelentette be a Richter a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A hatósági véleményezési eljárás 2015 második negyedévére várható.

– Úgy gondoljuk, hogy a hatóságnak ismételten benyújtott cariprazine törzskönyvi kérelem tartalmazza mindazokat az adatokat, amelyeket az FDA igényelt, és amelyek szükségesek ahhoz, hogy ennek az innovatív kezelést biztosító terméknek a hatósági véleményezése folytatódhasson – mondta David Nicholson, az Actavis globális termékekért felelős K+F alelnöke. Greiner István, a Richter Gedeon Nyrt. kutatási igazgatója hozzátette: továbbra is biztosítanak az Actavisnak minden klinikai és törzskönyvezési támogatást, amely a cariprazine piaci bevezetéséhez szükséges.

A cariprazine kísérleti gyógyszerkészítmény egy olyan atípusos antipszichotikum, amely a skizofrénia, illetve az I. típusú bipoláris betegséghez társuló mániás és kevert epizódok kezelésére szolgál. A cariprazine-t termékszabadalom védi, amely 2027-ben jár le.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.