Cégvilág

Nőtt az export a KSH adatai szerint

Tavaly novemberben az export 3,1 százalékkal nőtt euróban számolva az egy évvel korábbihoz képest, az import 2,1 százalékkal emelkedett. A külkereskedelmi áruforgalom havi többlete 843 millió euró volt, 87 millióval több, mint egy évvel azelőtt, de elmaradt a szeptemberi 939 millió eurós rekordtól - jelentette a második becslés alapján hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A január 9-én kiadott első becslés szerint az euróban 3,2, az 2,4 százalékkal nőtt novemberben az egy évvel korábbihoz hasonlítva. A többletet hajszállal kisebbre, 832 becsülte korábban a KSH.

A múlt év január-novemberében a kivitel 3,5, a behozatal 4,0 százalékkal nőtt euróban és a 6,177 milliárd euró kiviteli többlet 153 millió euróval kisebb volt az egy évvel korábbinál. Az euróban számolt mérsékelt növekedés mellett az export volumene 6,7, az importé 8,2 százalékkal haladta meg a 2013 első tizenegy havit.

Január-november átlagában az euró 4,0 a dollár 3,0 százalékkal erősödött a forinttal szemben, miközben a forintban számolt exportárak 0,9, az importárak pedig csak 0,1 százalékkal emelkedtek - derül ki a KSH adataiból.

KSH áruforgalom külkereskedelem
Kapcsolódó cikkek