Cégvilág

Senkinek sem érdeke az ETO megszűnése

Győr polgármestere a futballklub körül kialakult helyzet kapcsán szombaton úgy reagált, hogy senkinek nem lehet érdeke az egyesület megszűnése, s fontos, hogy a jövőben is fiatal győri tehetségek nőhessenek fel az ETO pályán.

Borkai Zsolt leszögezte, hogy a Győri ETO FC több mint 110 évvel ezelőtti megalakulása óta része a város mindennapjainak, a nagy hagyományokkal rendelkező egyesülethez több ezer győri család kötődött, vagy kötődik valamilyen formában.

"Rengeteg fiatalnak jelentette és jelenti most is az egyesület a sportolási, kikapcsolódási lehetőséget, nagyon sok szurkolónak okozott örömet az elmúlt évtizedekben a csapat. Az ETO - sportágtól függetlenül - egy nagy család Győrben" - hangsúlyozta a polgármester, aki szerint azonban mindenekelőtt teljesen tiszta viszonyok megteremtésére van szükség.

"Bízom benne, hogy ha ez megtörténik, ismét olyan összefogás alakulhat ki a fiatalok és a csapat jövője érdekében, amely eddig is jellemezte Győr városát és a magyar sportot. Egyelőre azonban mindenkitől türelmet szeretnék kérni" - fogalmazott Borkai Zsolt.

A győri ETO pénteken jelentette be, hogy csődvédelmet kér, az Audi Hungária pedig ma hajnalban közölte, hogy felbontja szponzori szerződését a futballcsapattal. „A Győri ETO FC tulajdonos cégcsoportjánál kialakult helyzet és az elindult hatósági vizsgálatok olyan negatív hatást gyakorolnak a Győri ETO FC hírnevére, ezáltal a profi futballklub és az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. együttműködésére, hogy a vállalat úgy döntött, azonnali hatállyal felmondja szponzorációs szerződését a Győri ETO FC-t működtető Győri ETO FC Kft.-vel.” – olvasható a közleményben.

Győri ETO szponzoráció futball brókerbotrány Quaestor
Kapcsolódó cikkek