Cégvilág

A Gazprom leánycége olajfúrásokat végez Magyarországon

Az orosz Gazprom Nyefty szerbiai leánycége, a NIS és az osztrák RAG magyarországi érdekeltsége, a RAG Hungary közösen tesztelnek olajkutakat Magyarországon - közölte Markus Mitteregger, a RAG vezérigazgatója.

Az advis.ru orosz gazdasági elemző hírportál jelentése szerint Markus Mitteregger a bécsi OPEC-értekezlet helyszínén újságíróknak kijelentette: "a két cég olajkutakat tesztel közösen Magyarországon azzal a céllal, hogy kiderüljön, van-e ott elég kőolaj". "Az első kutak nem tartalmaztak kereskedelmi mennyiségű kőolajat, azaz annyit, hogy megérje a kiaknázást". 
   
A NIS és a RAG még 2011 decemberében Bécsben állapodott meg a kiskunhalasi szénhidrogénmező közös kutatásáról és feltárásáról. A kutatás 2012 februárjában el is kezdődött.
   
A Gazprom Nyefty, az állami energetikai óriáscég 95,68 százalékos tulajdonában lévő, kőolaj-kitermeléssel és -feldolgozással, -tárolással foglalkozó vállalkozása. A Gazprom Nyefty a négy legnagyobb orosz kőolaj-kitermelő, valamint a három legnagyobb orosz kőolaj-feldolgozó cég között szerepel, és egyike a világ 20 legnagyobb kőolajtartalékkal rendelkező vállalatának.
   
Az osztrák Rohöl-Aufsuchungs Aktiengesellschaft (RAG) Ausztrián kívül Németországban, Magyarországon és Lengyelországban foglalkozik kőolajlelőhelyek kutatásával, feltárásával és kitermelésével, valamint az egyik legnagyobb európai, föld alatti gáztárolókkal rendelkező cég.

 

Markus Mitteregger olajfúrás NIS tesztelés Gazprom Nyefty RAG
Kapcsolódó cikkek