Nemes Jeles László Saul fia című alkotása a magyar filmtörténet egyik legsikeresebb darabja lett azzal, hogy négy díjat is hazahozott  – Zsűri Nagydíja, FIPRESCI-díj (azaz a kritikusok díja), Francois Chalais-díj (társadalmilag fontos alkotások díja), továbbá a Vulcain-díj a legjobb hangmérnöki munkáért Zányi Tamásnak.

A szakmai elismerések begyűjtése után most már gazdaságilag sikeres lett a film. A Filmalap összesen 321,6 millió forinttal támogatta a Laokoon Filmgroup gyártásában készült alkotást, és ez az összeg már most megtérült a film külföldi eladásaiból származó bevételekből. Ez teljesen egyedülálló eredmény, tekintve, hogy az előtt lett pénzügyi siker a film, mielőtt bemutatták volna a mozikban - írja a hvg.hu.

A magyar film nemzetközi forgalmazási jogainak értékesítésével megbízott, párizsi székhelyű Films Distribution több mint 50 ország filmforgalmazójának értékesítette a Saul fiát Cannes-ban – köztük a Sony Pictures Classics vezető amerikai forgalmazónak.

A Sony Pictures Classics az Egyesült Államok egyik vezető függetlenfilmes forgalmazója, Woody Allen filmjei mellett olyan sikerfilmek otthona, mint a Whiplash vagy a Foxcatcher. A forgalmazó az utóbbi években olyan filmeket juttatott el a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-jelölésig, mint az argentin Eszeveszett mesék, az orosz Leviatán, de 2011-ben és ''12-ben egyenesen a győzelemig vezette az iráni Nader és Simin - Egy elválás története és az osztrák Szerelem című alkotásokat.

Bár még korai jóslásokba bocsátkozni, de a cannes-i siker után a nemzetközi sajtó és a kritikusok szinte biztosra veszik, hogy a Saul fia a Golden Globe mellett az Oscar-díj-átadón is a legjobb külföldi film kategória egyik legnagyobb favoritja lesz.