Cégvilág

Belép a földgázpiacra az Elmű-Émász

Belép a magyar földgázpiacra az Elmű-Émász, az eddig villamosenergia-ellátást végző társaságcsoport július elején indítja aktív földgáz-értékesítési tevékenységét, amellyel középtávon 10-15 százalékos részesedést kíván elérni a kis- és nagyipari földgáz fogyasztók piacán - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a német RWE EnBW többségi tulajdonában lévő Elmű-Émász a lépéssel azokra a rohamos változásokra kíván reagálni, amelyek az elmúlt időszakban "gyakorlatilag teljesen átrajzolták" a magyar földgázpiac térképét.

Boross Norbert az Elmű-Émász kommunikációs és szabályozásmenedzsment igazgatója az MTI-nek elmondta: a lakossági, egyetemes szolgáltatói szegmens jelenleg nincs a vállalat fókuszában. Az ipari fogyasztóknál már most is erős a verseny - mondta. Hozzátette: a szlovák-magyar gázvezeték megnyitásával bővülnek az importlehetőségek, és nő a kereslet is az ipari szereplők részéről a növekedésével.

Mint írják, a döntés mellett szólt az a több évtizedes tapasztalat és szaktudás, amelyet az RWE a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb gázszolgáltatójaként felhalmozott. Ezen felül komoly versenyelőnynek számít az is, hogy az Elmű-Émász áramszolgáltatóként eleve kapcsolatban áll az új gázüzletág célcsoportjába tartozó a kis- és nagyipari fogyasztókkal - olvasható a tájékoztatásban.

Koncz László, az Elmű-Émász értékesítésért felelős igazgatósági tagja, a Főgáz korábbi vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: idén még korlátozottak az ügyfélszerzési lehetőségek, mivel az új uniós szabályozás szerint július elseje helyett október elsején kezdődik a gázév, azonban felkészültek arra, hogy a még nyitott pályázatokon nyerési eséllyel induljanak.

ELMŰ földgáz ÉMÁSZ
Kapcsolódó cikkek