Cégvilág

Döntöttek a Pannon Park huszonöt milliárdjáról

A kormány döntött arról, hogy milyen ütemezéssel biztosítja Budapest Főváros Önkormányzatának a Fővárosi Állat- és Növénykertben (FÁNK) megvalósuló Pannon Park fejlesztéséhez szükséges forrásokat. Az összesen 25 milliárd forintnyi támogatásból 780 millió forintot már az idén megkap a főváros erre a célra – derül ki a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból.

A támogatás felhasználásának és elszámolásának részletes feltételeit szabályozó szerződést augusztus 31-ig kell megkötni. A tervek szerint 2015 és 2019 között megvalósuló beruházás legmozgalmasabb éve várhatóan 2017 lesz, ekkor közel 10,6 milliárd forintnyi költségvetési forrás jut erre a projektre. Jövőre ötmilliárd, 2018-ban 7,88 milliárd forintos támogatással számol a kormány, míg a tervezett átadás évére, 2019-re 293 millió forint jut.

A Fővárosi Közgyűlés még 2012 végén döntött arról, hogy bezárják a FÁNK szomszédságában működő Vidám Parkot, amelynek területét az állatkert használja jelenleg. A múlt év nyarán érkeztek az első hírek arról, hogy egy jelentős beruházást terveznek erre a területre a Pannon Park program keretében.

A kormány az év elején döntött arról, hogy költségvetési forrásból támogatják ezt a projektet, azonban most derült ki, hogy pontosan milyen ütemezéssel számolnak. Az elképzelések szerint a program keretében megépülne egy Mesepark, amit már jövőre átadhatnak. A Pannon Park központi létesítménye egy hatalmas csarnok lesz buja növényzettel és gazdag állatvilággal, illetve egy hatalmas akváriumot is elhelyeznek a létesítményben.

Pannon Park
Kapcsolódó cikkek