A Graboplast Zrt. legalább 120 új munkahelyet hoz létre azzal a két beruházással, amely együtt 8,7 milliárd forintban kerül, és amelynek 35 százalékát vissza nem térítendő támogatásként megkapja, jelentette be a magyar tulajdonú, lakossági és különleges padlótermékeket előállító társaság, elnök-vezérigazgatója, Jancsó Péter.



A nagyobbik projekt a cég tatabányai telephelyén indul, a gyártás a tervek szerint már ez év végén megkezdődik, mintegy 100 új dolgozó igénybe vételével. A cél az, hogy a Graboplast növelhesse a kivitelét, amely a bevételének jelenleg is a meghatározó részét adja.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a tájékoztatón kiemelte, hogy a héten ez már a harmadik olyan beruházás, amelyen csak magyarul beszélnek. A cél az, hogy meglegyen a külföldi tőke becsalogatásának és a hazai ipar fejlesztésének kiegyensúlyozott aránya. A GDP-re vetített külföldi tőke vonzása terén Magyarország a térségben már élen jár.


Tavaly 5216 milliárd forintnyi beruházásra került sor Magyarországon, 14 százalékkal nagyobbra az előző évinél. Az elmúlt 17 évben nem volt ekkora bővülésre példa.

A miniszter a Graboplast déli és keleti nyitása kapcsán elmondta, hogy e társaság szállítja például a Dél-Afrikai Köztársaság 3600 vasúti kocsijának, illetve 2000 oroszországi iskolának a padlóburkolatát. Részletek a hétfői Világgazdaságban