Cégvilág

A BKV aláírhatja a 3-as metró járműfelújítási szerződését

A BKV aláírhatja a 3-as metróvonal szerelvényeinek felújításáról szóló szerződést a közbeszerzési eljáráson nyertes orosz Metrovagonmashsal.

A közlekedési társaság szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság engedélyezte a szerződés megkötését, ezt a BKV a lehető leghamarabb megteszi.

Az egyetlen érvényes ajánlatot orosz cég 219,1 millió euróért (69 milliárd forint) végzi el a 37 darab, hat kocsiból álló szerelvény felújítását. A járművek garantált élettartama 25 év.

Az eredményhirdetést követően azonban a közbeszerzési eljárásban érvénytelen ajánlatot adó Skinest Rail AS jogorvoslati kérelmet nyújtott be a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, melyre tekintettel a tervezett időpontban a BKV Zrt. nem köthette meg a szerződést az eljárásban nyertes Metrowagonmash Nyrt-vel.
 
A Közbeszerzési Döntőbizottság a mai napon közétett végzésével a közbeszerzési eljárást lezáró szerződés megkötését engedélyezte, így minden akadály elhárult a szerződéskötés elől.
 
A BKV a lehető leghamarabb megköti a szerződést a Metrowagonmash orosz részvénytársasággal annak érdekében, hogy minél előbb felújított, korszerűbb járműveket állíthasson forgalomba az M3 vonalon - olvasható a BKK közleményében.

3-mas metró BKV metró
Kapcsolódó cikkek