Cégvilág

A Hírkereső is bejelentkezett az Origóért?

A Népszabadság információi szerint a Hírkereső tulajdonosa, Holló Gábor is jelezte vételi szándékát az Origóra, amely iránt a Klubrádió új befektetője és Schmidt Mária is érdeklődik. Az olvasottság vonzó, az pedig, hogy a portál melyik politikai erőhöz fog közeledni, a lap forrásai szerint nem kérdés.

Komoly a verseny a Magyar Telekom tulajdonában lévő Origo hírportálért, amelyért a Hírkeresőt kitaláló és azt máig tulajdonképpen egyszemélyes (valójában kétszemélyes) vállalkozásként üzemeltető, az informatikai világból érkezett Holló Gábor és cége, a Híreső.hu Kft. is versenybe szállt - írja a Népszabadság. Holló, aki járatos az internetes hírfogyasztás világában, akár szakmai befektető is lehetne, ám ennek ellentmond, hogy a jó érzékkel jó időben megcsinált vállalkozása egyelőre – legalábbis a pénzügyi adatok szerint – nemigen szorul ráncfelvarrásra.

A Híreső.hu Kft. kis túlzással fixen évi 400 millió forint nyereséget termel. Ebből persze azt biztosan tudhatjuk, s tudhatja az eladó Magyar Telekom is, hogy pénz van az Origo megvételére. Más kérdés, hogy az Origo a Hírkereső egyik legelőkelőbb helyét foglalja el, ez alapján az egyik legkomolyabb bevételi forrását is jelenti az egyébként tavaly 300 millió forint mínuszt termelő Origo.hu Zrt.

A Hírkereső már a harmadik cég, amelyről kiderül, indul az Origóért.

hirkereső média Origo
Kapcsolódó cikkek