Új modell Elkészült a BMW X5-ös új, plug-in hibrid verziója, mely hivatalosan X5 xDrive40e néven kerül forgalomba. Az újdonság hajtásáról 2,0 literes turbós benzinmotor és a nyolcfokozatú sebességváltóba integrált elektromotor gondoskodik.

A 313 lóerő rendszerteljesítményű modell villanymotorját lítium-ion akkumulátor táplálja, méghozzá úgy, hogy optimális körülmények között akár 31 kilométert is megtehet tisztán (max. 120 km/órás tempó), elektromos üzemmódban. Ennek megfelelően a gyári fogyasztási adat parádés, gumiabroncstól függően 3,3, illetve 3,4 liter a nagy BMW étvágya. A modell több menetprogrammal rendelkezik, például a Save Battery üzemmód megőrzi az akkumulátor töltöttségi állapotát, illetve túl alacsony szint esetén a fékezési és motorfék fázisok alatti energia-visszatáplálással növeli azt. Így az elektromos energia az út későbbi, tisztán villamos hajtással megtenni kívánt szakaszára tartalékolható.

A nagyméretű akkumulátorcsomag természetesen értékes helyet rabol el a csomagtartóból, hiszen a többi X5-ös 650 literes rakterével szemben itt alaphelyzetben „csak” 500 liter áll rendelkezésre.