Cégvilág

Kiképzett és szakvizsgáztatott jegyellenőröket keres a BKK

Jegyellenőrzési és eseti jelleggel értékcikk-értékesítési, valamint személy- és vagyonvédelmi, illetve értékcikkszállítási biztosításra vonatkozó közbeszerzési pályázatot írt aki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt.

A most megjelent Közbeszerzési Értősítőben szereplők szerint a nyertes ajánlattevőnek a BKK Zrt. és a vele szerződésben álló operátorok által üzemeltetett járatokon és azok megállóhelyein, állomásain 12, 16 és 24 órás műszakokban, folyamatos munkarendben kell a fenti szolgáltatásokat nyújtani. A teljesítés mértéke – a harmincszázalékos opció nélkül – havi 120 ezer óra. Nyertes ajánlattevőnek napi szinten minimum 220, de akár 300 fővel kell vállalnia a teljesítést.

Az ellátandó feladatok között jegy- és bérletellenőrzés, a jogosulatlan utazók kiszűrése, utastájékoztatás, jegyértékesítés szerepel. Ezek mellett személy- és vagyonvédelmi jellegű feladatokat is el kell látni, ami részben értékcikk-szállítást, pénztárköltöztetést, utazó pénztárosok kísérését is tartalmazza.

A munkát csak jegyellenőri feladatokra a nyertes ajánlattevő által kiképzett és szakvizsgáztatott személyekkel lehet vállalni. Az oktatást és a vizsgáztatást a megrendelő végzi, de azok költségét a nyertes ajánlattevőnek kell állnia.

A szakmai elvárások mellett komoly pénzügyi feltételeket is szabott a BKK. Alkalmatlan az a cég, amelyiknek a működése megkezdésétől számított időszakban a közbeszerzés tárgyából származó nettó árbevétele nem éri el összesen a közösségi közlekedésben végzett jegyellenőrzési tevékenység esetében a nettó 200 millió forintot, a személy- és vagyonvédelmi tevékenység esetében pedig a nettó 300 millió forintot.

A kiírás szerint szintén kizáró tényező, ha az eljárást megindító felhívás feladását megelőző három üzleti évben a teljes nettó árbevétele nem éri el évente a nettó 500 millió forintot. Az ajánlatokat október 26-ig kell benyújtani. Az nem derül ki a felhívásból, hogy mennyi a két évre vonatkozó szerződés becsült összege.

BKK jegyellenőr
Kapcsolódó cikkek