Exkluzív videós tartalmakra vágyik az Apple, a társaság Hollywoodban egyeztetett a nagy stúdiók vezetőivel az együttműködés lehetőségeiről – írja a Variety. A lap forrásai szerint a vállalat saját televíziós megoldása, az Apple TV számára készülnének egyedi show-műsorok és egyéb programok.

A cég sorozatok elkészítését is finanszírozná, amelyek később csak az ő platformján lennének elérhetők. Az egyeztetések híre azért is érdekes, mert az Apple a jövő héten az új okostelefonok és számítógépek mellett várhatóan bemutatja set-top-boxának új verzióját is. A vállalat lépése érzékenyen érintheti a fizetős tévészolgáltatást kínáló cégeket, de az online videoértékesítést végzőket is, például a Netflixet vagy a Hulut.

Az Apple kapcsán már jó ideje hallani olyan felvetéseket, hogy beszáll a tartalomgyártásba is, eddig azonban igen óvatosan kezelték ezt a témát a vállalatnál, és igazából nem is sürgette őket semmi. Az iPhone-ok és a számítógépek jóval nagyobb haszonnal gyárthatók és értékesíthetők, mint a tévés produkciók. Azonban az elmúlt hónapokban több jele is volt annak, hogy a társaság igyekszik bővíteni portfólióját, és elszakadna az „egytermékes” vállalat imázstól. Az okostelefonok ugyanis közel kétharmadát adják a cég bevételének, így ha csökken annak a piacnak a fejlődési dinamikája, akár bajba is kerülhet a társaság.

A Variety beszámolója szerint az Apple korábban próbálkozott azzal is, hogy a Top Gear című, a BBC által gyártott autós széria egykori műsorvezetőit magához csábítsa, ez azonban végül nem jött össze. A társaság egyébként már most is készít videókat, a nyáron bemutatott zenei alkalmazásán keresztül ugyanis exkluzív, a zenészek színfalak mögötti életébe bepillantást engedő klipek is elérhetők, ezeket részben a cég által felvett szakemberek készítik.