Cégvilág

Ezerből csak egy ember panaszkodik a Ryanairre

Javította ügyfélszolgálati statisztikáját az ír fapados légitársaság, a Ryanair. Személyszállító repülőgépeinek 92 százaléka pontosan érkezik meg célállomásaira és nem növekedett a poggyászokkal kapcsolatos panaszok száma sem.

Ahogy korábban a Világgazdaság is megírta, a Ryanair hosszú távú céljainak egyike, hogy még színvonalasabb szolgáltatást nyújtson utasainak. Ennek érdekében új repülőkkel bővíti flottáját, valamint a kabin személyzetének egyenruháját is megváltoztatta az ír fapados légitársaság.

Az Irish Times jelentése szerint, a Ryanair királykék színű egyenruhákra váltott, amitől azt várják, hogy a piac felső részéről is igénybe veszik a légitársaság szolgáltatásait. A tíz éve használt ruhákon ezentúl a sárga szín csak a sálakon, a csíkos nyakkendőkön és az alsó zsebek szélén jelenik majd meg. Az eddigi megszokott dizájn novembertől nem csupán a személyzeten, hanem a repülőgépek belső megjelenésén is visszaköszön.

A Ryanair azonban nem csak a stílusváltással dicsekszik. Legfrissebb, szeptemberi ügyfélszolgálati statisztikáik szerint az ír légitársaság személyszállító gépeinek 92 százaléka időben érkezett meg, ami a tavalyi adatokhoz képest 2 százalékos javulást jelent.

A statisztikák szerint ezer utazóból kevesebb, mint egy fő panaszkodott poggyászával kapcsolatban, ami a 2014-ben mért számokhoz képest nem mutat változást.

Robin Kiely, a Ryanair kommunikáció igazgatója kiemelte, 54 ezer repülőgépből csupán 8 százalék érkezett későn célállomására. Az igazgató továbbá kiemelte, a tavalyi adatokhoz képest nem változott a panaszkodók aránya, ezerből kevesebb, mint egy utas jelezte problémáját - derül ki a Ryanair közleményéből.

fapados személyzet késés Ryanair
Kapcsolódó cikkek